BANJALUKA – Dunav osiguranje a.d. Banjaluka tokom prva četiri mjeseca ove godine ostvarilo je fakturisanu premiju u iznosu od 5.415.000 maraka ili 98 odsto do plana. Iskazani gubici društva smanjeni su za dva i po puta, izjavio je na jučerašnjoj pres-konferenciji generalni direktor Dunav osiguranja, Saša Čudić.

On je istakao da je društvo promijenilo naziv pa se sada umjesto Kosig Dunav osiguranje zove Dunav osiguranje a.d. Banja Luka.

– Na 40. redovnoj sjednici Skupštine akcionara usvojena je odluka o promjeni naziva društva. Osim toga, svi akti prilagođeni su Zakonu o privrednim društvima, i to u rekordnom roku. Donijeta je i odluka o formiranju preduzeća "Dunav auto" d.d. Banja Luka. Želimo da otvaramo nova radna mjesta i da pružimo šansu profesionalnom, mladom kadru. Imenovali smo novi UO, članove Odbora za reviziju i internog revizora. Rezultati ostvareni ove godine pokazuju da polako postižemo cilj koji smo zacrtali, a to je da budemo prvi ne smo po fakturisanoj premiji, već i po profitu i svemu što Dunav osiguranje nudi – rekao je Čudić. Prema njegovim riječima, Dunav osiguranje prošle godine je, prema tržišnoj poziciji, zauzimalo drugo mjesto, dok je bilo na prvom mjestu po isplati šteta i korporativnoj i društvenoj odgovornosti.

Pomoćnik direktora, Dragan Stupar, rekao je da Dunav osiguranje vrši reorganizaciju poslovne mreže kako bi bilo bliže klijentima.

– Omogućavamo pogodnosti poput realizacije proizvoda osiguranja preko kredita, posredstvom partnerskih banaka. Mi smo prva osiguravajuća kuća iz RS koja je pokrenula životno osiguranje, koje se kod nas može kupiti za 0,68 KM dnevno. Nudimo jedinstvene pakete osiguranja za mala i srednja preduzeća koji pokrivaju više različitih rizika uz uštedu do 40 odsto – rekao je Stupar. Dunav osiguranje nudi i proizvode za osiguranje poljoprivrednih usjeva, plodova i životinja, pri čemu resorno ministarstvo subvencioniše osiguranje do 30 odsto.

Izvor Agencije