BANJALUKA – “Grawe osiguranje” Banjaluka uložilo je dva miliona KM u obveznice opštine Bijeljina, nastavljajući dosljedno provođenje politike investiranja u razvoj lokalnih sredina u kojima je i prikupljena premiju od osiguranja.

Sa kupovinom oko 18 odsto, od 11 miliona KM vrijedne emisije obveznica Bijeljina, "Grawe" Banjaluka je do sada u tržište RS uložilo više od 10 miliona KM.

Ovim ulaganjima "Grawe", koje je u 100-odstotnom vlasništvu austrijskog osiguravajućeg društva "Grazer Wechselseitige Versicherung", je postao najveći privatni investitor na tržištu RS, rekao je direktor "Grawe osiguranja" Veselin Petković.

 “Obveznice opštine Bijeljina je jedna od naših najvećih investicija u lokalne obveznice. ‘Grawe’ će nastaviti sa ulaganjem u opštinske i obveznice RS, jer se time postiže višestruka korist. Na ovaj način novcem prikupljenim od naših osiguranika razvijamo lokalne zajednice u kojima oni žive i rade. Drugi efekat je da podstičemo povjerenje investitora u tržište kapitala RS”, ocijenio je Petković.

Izvor Agencije