BEOGRAD – Direktor Ikee za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem Ikee u Srbiji i naveo da je tu robnu kuću dosad posjetilo milion i dvesta hiljada ljudi.

Lalić je za N1 rekao da u Ikei imaju povjerenje u razvoj srpske ekonomije i da stoga žele dodatno da investiraju i najavio izgradnju “retail” parka u naredne dvije do dvije i po godine.

On procjenjuje da će investicija biti vrijednosti do 50 miliona evra, a da bi bilo zaposleno između 350 i 400 ljudi.

“Ne bih o tome licitirao, konačna odluka još nije doneta iako sve deluje vrlo obećavajuće. Predstoji nam i put koji se tiče nabavljanja svih neophodnih dozvola”, kaže on.

Lalić podsjeća da je u inicijalnim planovima predviđena izgradnja druge robne kuće Ikee u Beogradu i kaže da od tog plana nisu odustali.

“Nije tajna da gledamo lokaciju, to bi bio potez prema aerodrumu Beograd”, kaže Lalić.

Direktor Ikee je rekao i da će pokušati da budu pristupačniji kupcima kad je reč o cijeni isporuke robe.

“Mi smo otvorili uslužne centre ili nazovimo ih punktovima za preuzimanje robe. Oni se trenutno nalaze u Nišu i Novom Sadu sa našim logističkim partnerom. Dakle, možete sve obaviti onlajn – odabrati artikal i u koje od ta dva mesta želite da imate isporuku”, objasnio je Lalić i dodao da se radi na tome da cijene isporuke robe budu jeftinije i za Beograd.

On precizira da je trošak isporuke do Niša i Novog Sada, za artikal do hiljadu kilograma, na nivou od 999 dinara, a za robu do 30 kilograma na nivou do 299 dinara.

Odgovarajući na pitanje o cijenama proizvoda, Lalić ističe da su rađene opsežne analize prije ulaska na tržište Srbije.

“Shvatili smo da su srpski potrošači osetljivi na cene, ali treba biti realan i kad je reč o njihovoj kupovnoj moći. Imamo 9.500 artikala i stoga imamo dubinu i širinu asortimana i nama je cilj da u komparativnim kategorijama imamo najkonkurentniju cenu. Svesni smo da na tome treba da radimo, ali uveli smo i finansiranje na 12 meseci beskamatno, imaćemo i smanjenje cena kroz akcije”, rekao je Lalić. (Agencije)