BERLIN – Nesolventna njemačka avio-kompanija Er Berlin otkazala je danas oko 70 letova, nakon što je neuobičajeno veliki broj pilota otvorio bolovanje.

Otkazani su letovi sa brojnih njemačkih aerodroma, kao što su Berlin Tegel, Diseldorf, Hamburg i Keln, prema informacijama o polijetanju aviona sa sajta Er Berlina, prenosi Rojters.

Portparol avio-kompanije Jurovings, koja iznajmljuje 33 aviona sa posadom od Er Berlina, saopštila je da takođe očekuje otkazivanje kraćih letova, kao posljedica ovakvog razvoja situacije.

Ta niskotarifna avio-kompanija, ipak, očekuje da će realizovati većinu od 650 planiranih letova za danas, jer će preduzeti mjere kao što su prebacivanje putnika na druge letove ili vozove, i iskoristiće avione i posadu koji su na “stendbaju”.

Otkazivanje letova Er Berlina dolazi pred istek roka za dostavljanje ponuda za preuzimanje aktiva te druge najveće njemačke avio-kompanije, koja je prošlog meseca podnijela zahtjev za zaštitu od bankrota, nakon što je najveći akcionari Etihad ervejz odbio finansiranje poslije višegodišnjih gubitaka.

Ponuđači imaju rok do 15. septembra da dostave ponude, a konačna odluka bi mogla biti donijeta već 21. septembra. (Agencije)