Kompanija za kosmički turizam Virgin Galactic, britanskog milijardera Ričarda Bransona, planira izlazak na berzu, piše Wall Street Journal (WSJ).
Kompanija će listirati svoje akcije u okviru ugovora sa holdingom Social Capital Hedosophia Holdings, akvizicijskom kompanijom za posebne namjene koju je osnovao investitor preduzetnik Čamat Palihapitija, navodi list pozivajući se na ljude upoznate sa dešavanjem.

Holding Social Capital Hedosophia Holdings će navodno investirati 800 miliona dolara u Virgin Galactic za 49 posto vlasničkog udela.

Bransonova kosmička agencija bila bi prva kompanija za svemirska turistička putovanja ljudi čijim se dionicama javno trguje, a listiranje na berzi će biti realizovano kasnije ove godine, dodaje WSJ.

Ovaj milijarderski poslovni magnat učestvuje trenutno u napetoj svemirskoj trci u kojoj su mu rivali kompanija “SpaceX” Elona Muska i “Blue Origin” u vlasništvu šefa Jeffa Bezosa.

Branson je do sada prodao 600 karata za putovanja u svemir od kojih svaka košta 250.000 dolara. (Biznisinfo)prodvijenieapp to manage expensesrhbgnjdfk.nsкосметика для профессионального макияжатриде ручка ценаRecom