PIROT – Kompanija “Tigar” iz Pirota je u prvih šest mjeseci ove godine isporučila 2.400 pari zaštitnih čizama za vatrogasnu brigadu Hongkonga, a vrijednost ove isporuke iznosila je 95.328 evra, saopšteno je danas iz te kompanije.
Kupci iz Azije, Amerike, Skandinavije, Zapadne Evrope prepoznali su gumenu obuću vrhunskog kvaliteta kompanije “Tigar”, a među kupcima se od 2009. godine nalazi i Vatrogasna brigada iz Hongkonga- “Fire Service Department”, prema riječima novog generalnog direktora kompanije Vladimira Ilića.
“Godišnje potrebne količine za Hongkong variraju od 1.500 do 3.000 pari, a vrijednost iznosi od 60 do 145.000 evra po tenderu. Radi se o tehnički najzahtjevnijim proizvodima koji pored uslova konkurencije u procesu tamošnje nabavke, moraju da zadovolje i stroge funkcionalne uslove”, rekao je Ilić.
Prema njegovim riječima, osim vatrogasne jedinice Hongkonga kompanija “Tigar” zaštitnom obućom snabdijeva skandinavsku vojsku, a gumeni opanak i gumene “Maniera” čizme dobro su poznate i prihvaćene čak i u dalekom Japanu.
Kompanija “Tigar” trenutno zapošljava više od 1.500 radnika. (Agencije)