KOZARSKA DUBICA – Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz potvrdio je danas da je rukovodstvo opštine sa italijanskom kompanijom “Franzone filati” postiglo dogovor o potpisivanju ugovora o saradnji kojim bi se obezbijedilo buduće ulaganje italijanskih investitora u poslovnu zonu “Lipova Greda” u toj opštini.

Ugovorom, koji će biti potpisan sljedećeg mjeseca tokom posjete predstavnika italijanske kompanije Kozarskoj Dubici, biće definisane obaveze kompanije “Franzone filati” da u naredne tri godine obezbijede dolazak 15 investitora.

Jauz je istakao da je postignuti dogovor od velikog značaja za Kozarsku Dubicu, s obzirom da će omogućiti dovođenje novih investitora i otvaranje novih radnih mjesta što je, kako je rekao, najveći prioritet lokalne vlasti.

“Taj projekat će se realizovati parcijalno, ali kada se krene u njegovu realizaciju, Dubica će sigurno biti opština koja će imati nisku stopu nezaposlenost i jako nas raduje činjenica da već imamo zainteresovane investitore”, rekao je Jauz.

Italijanska kompanija “Franzoni filati” prisutna je određeno vrijeme na teritoriji Republike Srpske sa industrijsko-proizvodnim programima.

Izvor Agencije