BANJALUKA – U Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća RS (RARS) je u okviru takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju održan trening za mlade preduzetnike o tome kako na najbolji način poboljšati prezentacione i komunikacione sposobnosti pregovaranja.

Vladimir Ćorda, predstavnik RARS-a, rekao je da ovom treningu prisustvuju predstavnici pet od ukupno deset inovativnih timova iz RS i da se na ovaj način inovatori obučavaju kako da svoje inovacije što bolje plasiraju na tržište.

"Ovo takmičenje organizujemo već tri godine, a nagrade za najbolje inovacije u ovoj godini biće dodijeljene po kategorijama – realizovane inovacije, energetska efikasnost, potencijali i inovativne ideje", rekao je Ćorda.

Ukupni nagradni fond koji je obezbijedilo Ministarstvo nauke i tehnologije RS iznosi 45.000 KM, a inovatorima će nagrade biti dodijeljene u decembru.

Sonja Lolić, predstavnik jednog od inovatorskih timova, rekla je da predstavljaju mobilnu kadu koja služi za kupanje nepokretnih i slabo pokretnih bolesnika.

"Ova kada se postavi na krevet bolesne osobe i tako omogućava da se osoba uz pomoć njegovatelja okupa direktno na postelji", rekla je Lolićeva.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju organizuju Ministarstvo nauke i tehnologije RS i RARS u saradnji s Ministarstvom za nauku i tehnološki razvoj Srbije, a održava se u okviru skupa "Globalna sedmica preduzetništva", koja traje do 22. novembra.

Izvor Agencije