PRIJEDOR – Izradom studije izvodljivosti i prostorno-planske dokumentacije konačno su se stekli uslovi da neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište u Industrijskoj zoni “Celpak” bude ponuđeno investitorima, i to pod posebno povoljnim uslovima.

– Investitorima će biti ponuđeno 102.446 kvadrata neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni “Celpak” po cijeni od deset maraka za kvadratni metar – rekao je Marko Pavić.

Odbornici SO Prijedor donijeli su odluku o prodaji tog zemljišta i cijena je stimulativna.

– Cilj je da privučemo investitore, kojima ćemo dati određene pogodnosti kod rente i negrađevinske nadoknade – kaže Pavić i dodaje da je neizgrađeno zemljište podijeljeno na 26 parcela, različite kvadrature, a najčešće između 2.000 i 4.000 kvadrata. Najveća parcela je 12.035, a najmanja 1.266 kvadrata.

– Nećemo dozvoliti da tu zemlju kupuju oni koji će je kasnije preprodavati po višim cijenama – istakao je Pavić.

U Industrijskoj zoni je dogovoren način snabdijevanja strujom, priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a blizu su i željezničke i drumske saobraćajnice. Predviđeno je da upravna zgrada “Celpaka” služi privrednicima opštine i regije, a tamo će biti Razvojna agencija “Preda”, Odjeljenje privredne komore Banja Luka, dok će ostatak prostora biti ponuđen svim investitorima.

Hipoteka

– Da bi se izbjegla zloupotreba, investitori su dužni da u roku od devet mjeseci od zaključenja ugovora pribave građevinsku dokumentaciju i počnu sa gradnjom. Odlukom je regulisano da investitori, pored bankovnih garancija, mogu da koriste i upis hipoteke – naglasio je Marko Pavić.

Izvor Agencije