BANJALUKA – Narodna skupština RS nije usvojila Izvještaj o održanoj tematskoj sjednici skupštinskog Odbora za praćenje provođenja procesa privatizacije “Upravljanje akcijama Fonda za restituciju i Akcijskog fonda IRB-a, prava, iskustva i kako dalje”, sa prijedlogom zaključaka.

Odbor za praćenje provođenja procesa privatizacije u skladu sa usvojenim Programom rada za 2009. godinu, 21. decembra 2009. godine održao je tematsku sjednicu o toj temi sa prijedlogom zaključaka.

Poslanik SDS-a Dušan Stojičić, koji je i predsjednik skupštinskog Odbora za praćenje provođenja procesa privatizacije, smatra da je pitanje privatizacije i revizije privatizacije “najlošija tačka u radu aktuelne vlasti u RS”.

Poslanik PDP-a Đuro Stanojević u ime kluba PDP-a predložio je zaključak kojim se obavezuje Vlada RS da u roku od 30 dana dostavi Narodnoj skupštini RS informaciju o privatizaciji “Medicinske elektronike” Banjaluka, te prodaji zemljišta u sklopu te ustanove.

Pošto nije usvojen Izvještaj skupštinskog odbora, Narodna skupština RS nije se ni izjašnjavala o tom prijedlogu zaključka kluba poslanika PDP-a.

Predsjednik parlamenta RS Igor Radojičić prekinuo je sjednicu i nastavak zakazao za 12. april.

Izvor Agencije