SARAJEVO – Avio-prevoznik “BH Airlines” nije odustao od namjere da uspostavi direktnu liniju između Sarajeva i Banjaluke, potvrđeno je u ovom avio-prevozniku.

“BH Airlines” najavljivao je uspostavu avio-linije Sarajevo – Banjaluka od 1. maja, ali se o njihovoj ponudi za saradnju banjalučki aerodrom nije izjasnio.

“Vjerovatno u ovoj ili početkom iduće sedmice sastaću se s novim menadžmentom banjalučkog aerodroma i nadam se da ćemo, ukoliko bude obostranog interesa, postići sporazum o otvaranju linija”, kaže Nudžeim Rečica, direktor “BH Airlinesa”.

“BH Airlines” ponudio je 11 letova sedmično, odnosno svako veče iz Sarajeva za Banjaluku i svako jutro iz Banjaluke za Sarajevo, te još jedan dnevni let četiri dana u sedmici. Putnici iz Banjaluke imali bi konekcije za sve međunarodne destinacije na kojima lete avioni “BH Airlinesa” uz zadržavanje na aerodromu od najviše sat do sat i po vremena.

Dok su letovi ka Banjaluci još u magli, “BH Airlines” je najavio da će 17. maja otvoriti direktnu liniju Sarajevo – Beograd, a tri dana kasnije njihovi avioni počeće da lete i na relaciji Sarajevo – Zagreb. Letovi na obje destinacije odvijat će se šest puta sedmično i funkcionisaće na principu poslovanja niskobudžetnih evropskih avio-kompanija. Povratna karta na relaciji Sarajevo – Beograd koštaće 29 eura plus aerodromske takse, a na relaciji Sarajevo – Zagreb 30 eura bez aerodromske takse. Na početku će “BH Airlines” letove obavljati samostalno, ali je izražena želja za nastavkom saradnje sa srbijanskom i hrvatskim avio-prevoznicima “JAT Airwaysom” i “Croatia Airlinesom”. “BH Airlines” je uveo i dodatne letove za Beč, pa sada za austrijsku prijestonicu leti šest puta sedmično.

Izvor Agencije