BIJELJINA – Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da je uspostavljanje aviosaobraćaja korisno za Srpsku i istakao da se ne može očekivati da se bez te vrste saobraćaja razvija prvenstveno industrija.

Komentarišući saradnju komapnije “Sky Srpska” i slovenačkog “Adria Airwaysa”, Čubrilović je danas u Bijeljini rekao novinarima da je to trenutno najpovoljnije riješenje za Vladu RS i domaću aviokompaniju.

Za sutra je sa banjalučkog aerodroma najavljen promotivi let na liniji Banjaluka – Ljubljana. Avioni na ovoj liniji saobraćaće četiri puta sedmično. Karta će koštati 221 KM, od čega na povratnu kartu otpada 107,5 KM dok se ostatak iznosa odnosi na aerodromske takse.

Ministar saobraćaja i veza RS kaže da su subvencije za ovaj let dogovorene na nivou jedne godine u iznosu od 900. 000 KM.

Čubrilović je napomenuo da je let za Ljubljanu samo jedan u nizu pokušaja da Vlada RS uspostavi redovne letove za nekoliko destinacija iz Banjaluke i da se u ljetnom periodu može očekivati i let za Tivat.

Izvor Agencije