BANJALUKA – Po prvi put od svog osnivanja, kompanija RScom d.o.o. Banjaluka, podružnica kompanije RECRO-NET d.o.o. Sarajevo, predstavila je svoje poslovanje na jednodnevnoj konferenciji pod nazivom „RScom & RECRO-NET Technology Fusion Day“ koja je održana 30. oktobra u Banjaluci.

Konferencija je imala za cilj da stručnoj publici u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija približi rješenja za sigurno informatičko poslovanje, te ojača povjerenje u pouzdanost i efikasnost cjelokupnog portfolija proizvoda i rješenja koja nudi visoko specijalizovana ICT kompanija RScom.

Uz prezentovana rješenja partnerskih kompanija IBM, Cisco, Symantec i Oracle, na konferenciji su Goran Tadić i Ljubomir Krstanović iz NLB Razvojne banke a.d. Banjaluka predstavili svoje korisničko iskustvo uspješno implementiranog SIEM rješenja, IBM Qradar, kao i pozitivna iskustva sa Oracle-ovim rješenjima koja su sprovedena od strane RScom kompanije.

Kompanija RScom d.o.o. Banja Luka osnovana je početkom 2015. godine kao podružnica sarajevske kompanije RECRO- NET d.o.o. Sarajevo, čime je unaprijeđena ekspeditivnost rješavanja aktuelnih zahtjeva tržišta iz oblasti data centar i network konsolidacije, virtualizacije, back-up i disaster recovery rješenja.

RECRO-NET d.o.o. Sarajevo  je jedan od vodećih sistem integratora na području Bosne i Hercegovine čija je vrhunska stručnost odlikovana sa najvišim i najbrojnijim partnerskim statusima svjetskih tehnoloških lidera, kao što su IBM, Cisco, Symantec, VMware, Oracle, Microsoft i drugi.

Inače, kompanija RECRO-NET d.o.o. Sarajevo na regionalnom tržištu djeluje više od deset godina, te svojim inovacijama i optimizacijama kontinuirano stvara nove vrijednosti za korisnike, vlasnike, zaposlenike, partnere i društvo u cjelini. (Izvor: SWOT.ba)