Na sreću brojnih gostiju cijene ljetovanja u nekim od najpoznatijih turističkih destinacija ove godine itekako su niža, pokazali su to novi podaci banke M&S.

Tako je cijena odmora za četveročlanu porodicu pala za skoro 170 KM u čak šest od deset popularnih svjetskih destinacija.

Kako navodi Distinct Today, Sunny Beach u Bugarskoj i dalje je najjeftinija lokacija za porodični odmor, dok je Algarve u Portugalu imenovan kao lokacija koja nudi najveću ukupnu uštedu ove godine.

Kada se pogledaj brojke, sedmični  odmor za četveročlanu porodicu  na obali Crnog mora iznosiće više od pet hiljada KM, dok će za isti užitak samci morati izdvojiti oko 1400 KM, što je za 17 posto manje nego prošle godine.

M&S Bank analizirala je troškove odmora za četveročlanu porodicu u rasponu od sedmicu dana. U izračunu je uključeno sedam noćenja, putovanje, večera, dnevna potrošnja i jedna aktivnost. Rezervacije su napravljene u periodu od subote 27. jula do subote 3. avgusta, te su cijene poređene s onima iz istog perioda prošle godine.

Na listi najpoželjnijih destinacija našla se i jedna hrvatska turistička perjanica, Pula. Prema novoj analizi za sedmicu dana odmora u ovoj istarskoj destinaciji samac će morati izdvojiti oko 1800 KM, dok će četveročlanu obitelj taj užitak koštati oko 7500 KM.

U poređenju s ostalim destinacijama, Hrvatska se uvrstila u kategoriju najskupljih. Tako su od nje jedino skuplji SAD i Kanada, te poznati Dubai. (Jutarnji)сделать одноклассникилинкбилдингкупить брошь в интернетскачать авуvoyage moscoutranssiberianrailway