SARAJEVO – U saradnji ASA Špeda, članice ASA Grupacije, i kompanije “Veritas Automotive” u Sarajevu biće podignuta nova fabrika u segmentu autoindustrije koja bi u konačnici trebala zapošljavati više od 800 radnika.

Kako su kazali za Klix, investicija u objekat koji će uskoro biti završen iznosi četiri miliona KM, a ovo je samo početak ulaganja predviđenih poslovnom strategijom “Varitas Automotivea”.

“Saradnja naše dvije kompanije primjer je da se u Bosnu i Hercegovinu mogu privući strane investicije i da se mogu zadovoljiti svi strogi kriteriji i zahtjevi renomiranih evropskih i svjetskih kompanija”, kazali su iz “ASA Grupacije”.

Novi objekat gradi se na području opštine Novi Grad, a zauzima površinu od 5.000 kvadratnih metara.

“Veritas Automotive” se bavi proizvodnjom fluidnih sistema za gorivo, ulje i zrak te kočionih sistema za najveće svjetske kompanije u autoindustriji.

“Naše dvije kompanije su partneri od prvog dana poslovanja” kazao je ranije direktor “Veritas Automotive” Ervin Berbić.

“Samo u prvoj fazi djelovanja, od ukupno tri, planirano je 205 novih radnih mjesta. Pri završnoj fazi ovog paketa broj novih radnika biće čak 805, a završna faza proširenja kapaciteta ukazuje i na dodatnih 15.100 kvadratnih metara, kao i dodatni promet od 124 miliona evra”, kazao je.