MOS­TAR – Izra­el­sko-ki­nes­ka gru­pa­ci­ja “Abra­ham” ogla­si­la se juče na­kon što je Vla­da FBiH na sje­dni­ci od 20. fe­bru­ara za­ključila da ne može da­ti sa­gla­snost na me­mo­ran­dum u ve­zi sa pre­uzi­ma­njem “Alu­mi­ni­ja” ko­ji je, ka­ko je rečeno, pun te­hničkih gre­ša­ka i ne­pri­hva­tlji­vih uslo­va.

U sa­op­šte­nju su na­ve­li da će 28. fe­bru­ara me­nadžment i pra­vni tim “Abra­ham” gru­pa­ci­je doći u Mos­tar ra­di raz­go­vo­ra o Vla­di­nim pri­mje­dba­ma u ve­zi s pre­dloženim ugo­vo­rom o li­zin­gu.
“Ka­ko smo na­gla­šavali to­kom ci­je­log pre­go­va­račkog pro­ce­sa, za ra­dni­ke ‘Alu­mi­ni­ja’ vri­je­me je dra­go­cje­no i oni se mo­le za brzo i sta­bil­no rje­še­nje. Sto­ga će Amir Gross Ka­bi­ri, pred­sje­dnik “M.T. Abra­ham Gro­upa” 1. mar­ta održati sas­ta­nak s ra­dni­ci­ma da bi od­go­vo­rio na sva nji­ho­va pi­ta­nja, a po­se­bno u ve­zi s ugo­vo­rom o li­zin­gu. “Abra­ham” gru­pa­ci­ja i nje­ni par­tne­ri spre­mni su odmah za­početi spro­vođenje stra­te­škog pla­na pre­ma pre­dloženom spo­ra­zu­mu”, sa­op­šte­no je. (Agen­ci­je)