BEOGRAD – Počev od 13. maja 2021. holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines će direktnim letovima povezivati Beograd i Amsterdam.

U početku će na ovoj relaciji KLM-ovi avioni letjeti tri puta nedjeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi.

Na letovima će saobraćati avioni tipa Embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis klasi.

Let KL 1905 će kretati iz Amsterdama u 9.40 i slijetati u Beograd u 12.05, dok će let KL 1906 polijetati iz Beograda u 12.45 i slijetati u Amsterdam u 15.25.

“KLM je već uveo niz zaštitnih mera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, ali sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusa biće od izuzetne važnosti”, saopšteno je iz ove kompanije.

KLM je najstarija avio-kompanija koja leti pod istim imenom i cilj joj je da postane vodeća evropska avio-kompanija kada su u pitanju potrebe putnika, efikasnost i održivost poslovanja. Mreža KLM letova povezuje Holandiju sa svim regijama svijeta i snažan je pokretač holandske ekonomije. (Swot)