BEOGRAD – Predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji, koje ima oko 200 članica i prestavlja 60.000 zaposlenih, bogatije je za novoosnovano privredno društvo “Kararo traktori”, koje će poslovati u Sremskoj Mitrovici, izjavio je predsjednik Konfindustrije Srbija Patricio Dei Tos.

On je najavio i da je kompanija “Femo gas”, koja se bavi bio-gasom iz poljoprivredne industrije, zainteresovana za ulaganja u srpsko tržište.

“Danas smo osnovali novo društvo ‘Kararo traktori’, to su najlepši traktori na svetu – iz Veneta. Otvorili su firmu u Sremskoj Mitrovici i biće oko 200 zaposlenih. Već pregovaramo sa lokalnim vlastima o zemljištu koje će to privredno društvo zauzimati”, rekao je za Tanjug Dei Tos, posle Generalne skupštine članova Udruženja Konidustrija Srbija, na čijoj sjednici je govorio i ambasador Italije Luka Gori.

Dei Tos je izrazio uvjerenje da će “Kararo traktori” više nego uspješno poslovati u Srbiji.

“Antonio Kararo” je italijanska kompanija osnovana 1910. godine, koja ima pogone i na području Španije, Turske i Australije, a bavi se proizvodnjom traktora namijenjenih i voćarstvu.