TREBINJE – Na lokalitetu Draženska Gora kod Trebinja je završeno ravnanje terena i ostalo infrastrukturno uređenje buduće trebinjske “Slobodne zone” koju je sa saradnicima obišao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Uređno je i poravnato deset hektara površine, za šta je Vlada Republike Srpske obezbIjedila 800.000 KM, što je, prema riječima gradonačelnika Ćurića jako isplativa investicija.

“Ovo je prva slobodna zona koja je registrovana u Republici Srpskoj i veoma je značajan projekat, samim tim što Ue u blizini luka Bar i Ploče, kao i četiri aerodroma – Tivat, Podgorica, Mostar, Čilipi, ali planiran je i aerodrom ovdje u Trebinju što je od ogromnog značaja za ovaj projekat, jer su naše ambicije da privučemo privrednike, i strane i domaće, da grade ovdje pogone”, istakao je Ćurić.

On je podsjetio da su gradske vlasti dale značajne pogodnosti, sa popustima preko 50 posto na rentu, te 25 posto na troškove uređenja, te da će značajnih popusta biti i u budućnosti.

Kazao je da unutar “Slobodne zone” nije planirana prodaja zemljište, već je povoljnija opcija zakupa.

Ćurić je dodao da je Grad Trebinje, u saradnji sa Privrednom komorom i privrednicima,  donio niz povoljnih akata kojima se olakšava registracija i poslovanje firmi u slobodnoj zoni kada jednog dana počne sa radom.

“Sam privredni subjekt “Slobodna zona” je registrovan, a, nakon poravnavanja zemljišta i još nekih dodatnih infrastrukturnih poslova, nadamo se da ćemo u skorije vrijeme nastaviti sa ovim projektom da ga privedemo namjeni”, naveo je Ćurić.

Veselin Savić, direktor Područne privredne komore Trebinje je takođe apostrofirao važnost pokretanja projekta “Slobodne zone” Trebinje.

Uskoro se nastavlja sa ograđivanjem prostora i nastavkom na radovima pristupnih puteva. (Nezavisne, Foto Nezavisne)