ZAGREB – Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi put u Rovinju na Weekendu.17, dolaze i vodeći stručnjaci iz svijeta finansija.

Finance Weekend, u saradnji s kompanijom Farseer, održaće se 21. septembra 2024. na Long Weekend Stageu od 11.00 do 16.15 časova.

Koja je budućnost finansija, što donosi digitalna transformacija, kako globalizacija redefinira poslovanje i ostala važna pitanja dobiće svoje odgovore u Rovinju.

Glavni finansijski stručnjaci na jednom mjestu

Finance Weekend okupiće ugledne stručnjake poput Matije Kovačevića, glavnog finansijskog direktora HT-a, Ivane Krajinović, partnerice u Odjelu revizije te voditeljice odjela financijsko-računovodstvenog savjetovanja i izvještavanja o održivosti u EY-u, Luisa A. Seca, direktora RiskLaba u Torontu, Zorana Stankovića, glavnog finansijskog direktora Atlantic Grupe, Nataše Vuca, direktorice odjela planiranja i kontrolinga Max Beta, te Matije Nakić, glavne izvršne direktorice i osnivačice Farseera.

“Od samih početaka Weekend Media Festival je zamišljen kao ležerniji događaj na kojem će sudionici u opuštenoj atmosferi razgovarati o važnim i aktualnim temama te se međusobno povezivati. Rovinj je postao tradicionalno mjesto okupljanja posjetitelja iz cijele regije, što nas izuzetno veseli jer godinu za godinom bilježimo rast broja posjetitelja. Prošle godine smo uspješno predstavili HR.Weekend, a ove godine uvodimo čak dva noviteta – AI Weekend i Finance Weekend. Vjerujemo da će programi festivala ponuditi duboke uvide i potaknuti diskusije među posjetiteljima te da će se svi odlično zabaviti“, istakao je Tomo Ricov, direktor i osnivač Weekend Media Festivala.

Zašto je Finance Weekend važan

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost finansija.

Raspravljaće se o predviđanjima za sljedećih deset godina, najboljim praksama u strateškim spajanjima i akvizicijama te faktorima uspjeha na dinamičnim tržištima. Osim toga, obuhvatiće rasprave o riziku kao ključnoj imovini 21. vijeka, održivim finansijama i ESG-u te tehnološkim alatima koje koriste finansijski direktori.

Inicijalna ideja koja stoji iza Finance Weekenda bila je stvaranje jedinstvenog okruženja gdje vodeći lideri mogu razmjenjivati najnovije trendove, inovacije i izazove koji oblikuju finansijski sektor.

„Ovogodišnje izdanje Weekend Media Festivala obogaćeno je, između ostalog, organiziranjem Finance Weekenda kako bi se stvorila jedinstvena platforma za susret vodećih stručnjaka iz financijskog sektora. Sudionicima pružamo priliku da čuju najnovije trendove, tehnologije i prakse koje mijenjaju način upravljanja financijama. Ponosni smo što možemo doprinijeti ovoj inovativnoj ideji i događaju te zajedno postaviti standarde u svijetu financija“, zaključila je Matija Nakić, glavna izvršna direktorica i suosnivačica Farseera.

Pridružite se najznačajnijem festivalu medija, poslovanja i komunikacija u Jugoistočnoj Europi, koji će se održati u Rovinju od 19. do 22. septembra. Jedna ulaznica omogućuje učestvovanje na sva četiri festivala – Weekend.17, HR.Weekend, AI Weekend i Finance Weekend, poručuju organizatori.

Sve informacije o festivalu, kotizacijama i smještaju možete pronaći na službenim web stranicama https://weekend.hr/ i društvenim mrežama.