DOBOJ – Osnovni sud u Doboju otvorio je stečajni postupka u dobojskom preduzeću tekstilne konfekcije “Modeks” i za stečajnog upravnika odredio Lazu Đurđevića iz Šamca, objavljeno je u “Službenom glasniku RS”.

Sud je putem oglasa pozvao “Modeksove” povjerioce da dostave svoja potraživanja Stečajnom sudu i dužnike da izvrše svoje obaveze prema ovom preduzeću.

Skupština povjerilaca biće održana 1. oktobra u 8.00 časova u zgradi Osnovnog suda u Doboju.

Preduzeće “Modeks” je na licitaciji, prije pet godina, kupio vlasnik firme “Inter” Šemso Ahmić iz opštine Doboj Jug u Federaciji BiH, za 515.000 KM da bi ubrzo nakon prodaje Okružno tužilaštvo u Doboju počelo istragu o prodaji, koje, prema procjeni, vrijedi više od 900.000 KM.

Poslodavac “Modeksa” za plate 90 radnika, koje su iznosile od 180 do 220 KM, duguje oko 400.000 KM, a za doprinose penzionom fondu RS, koji nisu uplaćivani predhodnih osam godina, oko 800.000 KM.

Preduzeće “Modeks”, kao i Fabrika namještaja “Enterijer” i Preduzeće za preradu voća i povrća “Bosanka”, za sada su tri dobojske firme u kojima nije uspjela privatizacija.

Izvor Agencije