grabovac krcmar

Udruženje ekonomista Republike Srpske – SWOT i Garantni fond Republike Srpske potpisali su danas u Banjaluci sporazum o međusobnoj saradnji na realizaciji projekata iz više oblasti, a koji su od zajedničkog interesa.

Sporazum o saradnji potpisali su Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista RS – „SWOT“ i Radivoja Krčmar, direktor Garantnog fonda RS.

Sporazumom je definisano da bude uspostavljena saradnja u oblasti organizacije i izvođenja edukacije za zaposlene u privrednim društvima, kao i preduzetnika u Republici Srpskoj i to kroz održavanje seminara i radionica. Takođe, predviđena je i saradnja u oblasti organizacije i izvođenja edukacije za novinare koji prate ekonomske teme i to kroz održavanje seminara, radionica, ali i izrada i realizacija zajedničkih razvojnih projekata finansiranih od strane međunarodnih i domaćih institucija i organizacija. Prema ovom sporazumu, Udruženje ekonomista RS-SWOT se obavezalo da će preko svog internet portala obrađivati i plasirati informacije koje su od značaja za Garantni fond, a samim tim i za sve subjekte kojima ovaj vid informacija može biti od koristi. Takođe, dogovorena je i međusobna razmjena informacija.

Potpisnici sporazuma su ocjenili da se na ovaj način samo formalizuje već postojeća saradnja između Udruženja ekonomista RS SWOT i Garantnog fonda Republike Srpske.

Udruženje ekonomista RS SWOT već ima slične sporazume ima potpisane sporazume o saradnji sa Upravavom za indirektno oporezivanje BiH i Poreskom upravom RS, Savezom ekonomista Srbije, ekonomskim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i drugim institucijama.