TREBINJE – Redovna godišnja analiza za ocjenu atraktivnosti evropskih gradova i regiona za ulaganje za 2023. godinu, koju provodi “Financial Times”, objavljena u magazinu “fDi Intelligence”, rangirala je Trebinje na visoku osmu poziciju kao malu sredinu poželjnu za ulaganje.

U Gradskoj upravi Trebinje je saopšteno kako je grad rangiran na ovu poziciju u  kategoriji “mikroevropski gradovi za budućnost – strategija za promociju ulaganja FDI” (SDI – strane direktne investicije).

Na službenoj stranici ove uprave se navodi da je “Financial Times” ponovo prepoznao Republiku Srpsku kao jednu od najpovoljnijih destinacija za poslovno investiranje u Evropi, te da je ovu laskavu titulu Srpska dobila zahvaljujući ukupnoj strategiji za promociju ulaganja.

Plasman na listu najboljih investicionih destinacija u jugoistočnoj Evropi u kategorijama direktno zavisi od kvaliteta i kreativnosti odgovora opština, po sadržaju i jeziku: ekonomski potencijal, isplativost, infrastruktura, povoljni uslovi poslovanja, radno okruženje i strategija za promovisanje stranih investicija. (Nezavisne)