ZAGREB – Hrvatska naftna industrija “Ina” u prvom tromjesečju bilježi neto gubitak od 14,2 miliona evra, pokazuju podaci iz nerevidiranog konsolidovanog izvještaja koji je objavila ova kompanija.

Ukupni prihodi kompanije u prva tri mjeseca iznosili su 791,6 miliona evra, što je 4,4 odsto manje od 828 miliona iz prvog kvartala prošle godine.

Ukupni rashodi porasli su za 11,8 odsto, na 808,6 miliona evra.

CCS EBITDA Ina Grupe bez jednokratnih stavki u prvom tromjesečju iznosila je 23 miliona evra, što je znatno manje u odnosu na prvo tromjesečje lani, kada je bila 130 miliona evra, prenose hrvatski mediji.

Iz uprave ove kompanije ističu da je, nakon 2022. godine koju su zadesile nagle rastuće cijene energije, tekuća godina obilježena visokim nivoom regulacije tržišta u mnogim zemljama.

Radovi na održavanju Rafinerije nafte Rijeka nastavljaju se planiranom dinamikom, te se očekuje pokretanje proizvodnje tokom drugog tromjesečja.

Iz ove komapnije naglašavaju da sigurno snabdijevanje tržišta ni u jednom periodu nije bilo ugroženo, bez obzira na operacije u rafineriji, a pokretanje proizvodnje dodatno će ojačati mogućnosti isporuke goriva.