MILIĆI – Fabrika montažnih kuća “Intal” iz Milića ima velike izglede da dobije značajan posao na fracuskom tržištu, ali prije konkretnih dogovora o eventualnom poslovnom aranžmanu neophodno je uraditi nekoliko uzoraka kuća različitog tipa i namjene koje će biti predstavljene potencijalnim partnerima, rekao je direktor “Intala” Slavoljub Tomašević.

Tomašević je naveo da je grupa francuskih privrednika, čelnika gradskih uprava i institucija posjetila danas ovu drvoprerađivačku firmu da se uvjere u mogućnosti ”Intala” i da su prijatno iznenađeni kvalitetom.

“Inostrani partneri, posebno iz Evropske unije, imaju određenu skepsu kada su u pitanju firme sa ovih prostora. Primijetio sam da su zadovoljni onim što su vidjeli i prijatno iznenađeni i kvalitetom i kapacitetima, pa stoga vjerujem da su shvatili da `Intal` na konkretnu ponudu može da odgovori konkretnim proizvodom. Mislim da je na pomolu veliki posao”, rekao je Tomašević novinarima.

Delegaciju francuskih zvaničnika predvodio je privrednik Dominik Masliu, suvlasnik firme “Jadar-Milići” u Milićima, a odnedavno i vlasnik 25 odsto akcija u milićkoj Fabrici. On je naglasio da je zadovoljan što će biti u prilici da posluje sa milićkim proizvođačima montažnih kuća.

“Ozbiljno namjeravamo da razvijemo prodaju na francuskom tržištu i to je razlog zbog kojeg smo danas došli ovdje u Miliće”, istakao je Masliu.

Komentarišući trenutno stanje u firmi, Tomašević je naglasio da Fabrika montažnih kuća “Intal” osjeća posljedice ekonomske krize, te da su poseban problem zaostale obaveze prema državi i radnicima i krediti iz ranijeg perioda.

“Ne mogu se pohvaliti da su i plate redovne, a pogotovo ne visoke, ali ipak se radi. Nismo stajali ni jednog trenutka i mislim da je u ovom periodu i to nekakav uspjeh. Uspjeli smo da opstanemo na tržištu i mislim da nam predstoji snažan iskorak”, optimista je Tomašević.

Gosti iz Francuske posjetili su danas i Sektor drvopredade Kompanije “Boksit” u Milićima, drvoprerađivačku firmu “Savoks”, te razgovarali i sa opštinskim zvaničnicima.

Izvor Agencije