BANJALUKA – Preduzeća “Javor” iz Prijedora i “Dinex” iz Italije dobitnici su nagrade “Zlatni dub” za kvalitet na 14. međunarodnom sajmu namještaja “SAN 2010”, koji je u nedjelju zatvoren u Banjaluci.

Na sajmu, na kojem je učešće uzelo više od 100 izlagača iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Italije, Poljske, Njemačke, Belgije i drugih zemalja, "Zlatni dub" za kompletnost proizvodnog programa podijelile su banjalučke firme "Black Red White Interior" i "Urban".

Za svoje nove proizvode nagradu "Zlatni dub" takođe su ravnopravno osvojili fabrika "Nova DI Vrbas" iz Banjaluke i "GMP Company" iz Trna, kod Laktaša, dok je najuređeniji sajamski štand imao banjalučki "Unicoop Trade".

Prvu nagradu za dizajn proizvoda u kategoriji namještaja za sjedenje dobila je "Nova Drvna industrija Podgradci" iz Podgradaca, kod Gradiške, dok je u kategoriji namještaja za spavanje "Zlatni dub" pripao fabrici namještaja "Hrast" iz Bosilegrada u južnoj Srbiji.

U grupi namještaja za odlaganje najbolje je dizajniran namještaj preduzeća "Loto namještaj" Banjaluka.

Priznanje za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju sajma uručeno je Privrednoj komori RS, a zahvalnica za doprinos, razvoj i unapređenje sajma dodijeljena je časopisu "Interfob" Banjaluka.

Organizatori ove sajamske manifestacije, koja je trajala od 2. juna, zadovoljni su odzivom izlagača i njihovim postavkama.

"Zadovoljni smo, prije svega, što smo uspjeli da organizujemo sajam, imajući u vidu ekonomsku krizu, a posebno nas raduje što je ove godine učešće na sajmu uzelo mnogo domaćih proizvođača. Izlagači su, takođe, u potpunosti ispunili naša očekivanja, i odzivom i kvalitetnom postavkom", kazao je Dragoljub Bojanić, direktor "Banjalučkog velesajma".

Značajno mjesto na sajmu imala je Privredna komora RS, koja je na svom štandu, u okviru projekta "Naše je bolje", ozvaničila početak promocije domaćih drvoprerađivačkih proizvoda. Cilj je bio probuditi svijest potrošača da se opredjeljuju za kupovinu domaćeg namještaja, koji je i po dizajnu i kvalitetu povoljniji nego strani.

"SAN 2010" je posljednji sajam u prvom polugodištu, a nakon ljetne pauze slijedi sajam poljoprivrede, automobila, lova, ribolova, sporta i turizma.

Izvor Agencije