PRIJEDOR – Predstavnici Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH) i međunarodne kompanije “e-Bikes 4All” posjetili su prijedorsku kompaniju “Cromex”, koja je proizvela prvi bh. skuter i bicikl na električni pogon, a s ciljem razvoja saradnje, unapređenja poslovanja i promocije elektromobilnosti.

Uime PKFBiH Armin Hodžić je istakao njen značaj u povezivanju domaćih i međunarodnih kompanija, u ovom slučaju između katarske kompanije “e-Bikes 4All” i bh. kompanije “Cromex”.

Vlasnik kompanije “Cromex” Mirsad Ramić izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja predstavnika kompanije “e-Bikes 4All” Ahmada Abtaha za uspostavljanjem saradnje, ali i drugim poslovnim mogućnostima i benefitima u saradnji s PKFBiH.

Posjetili su prozvodni pogon “Cromexa”, kompanije koja je investirala pet miliona KM u mašine, od čega 3,5 miliona u lasere za sječenje ploča i cijevi.

Predstavnik “e-Bikesa 4 All” Ahmad Abtah je naglasio potencijal saradnje sa “Cromexom” koja će se preciznije definisati u budućem periodu s obzirom na brojne zajedničke tačke u poslovanju, ne samo u oblasti elektromobilnosti nego i mogućnosti prenosa znanja koji imaju u Kataru.

Dogovorena je uzvratna posjeta kompaniji “e-Bikes 4All”, njihovoj poslovnici u Sarajevu, ali i centrali u Kataru, saopšteno je iz PKFBiH.