ISTOČNO SARAJEVO – Vlasnik kompanije “Majneks” Veljko Golijanin izjavio je da će njegova firma finansirati gradnju moderne gondole od Pala prema Jahorini, čija je vrijednost oko 15 miliona evra.

Golijanin je istakao da su projektanti već počeli izradu projekta, a u narednom periodu će se početi i sa sječom šume i pripremom terena, kako bi na proljeće mogli početi građevinske radove.

On je istakao da će gondola, koja bi trebala biti završena do početka zimske turističke sezone 2011. godine, prevoziti 2.500 putnika na čas, a do Jahorine će stizati za 15 minuta.

“Planirana je međustanica na Ravnoj planini, a na lokalitetu polazne stanice već je otkupljeno i zemljište za parking-prostor za više od 500 automobila i 35 autobusa”, istakao je on i dodao da je planirana i izgradnja nove ski-staze od Jahorine do samih Pala.

Golijanin je istakao da će postavljanje stubova i žica za novu gondolu biti povjereno italijanskoj kompaniji “Lajtner”, koja je učestvovala u izgradnji šestosjeda na Jahorini.

Prema njegovim riječima, izgradnja gondole će pomoći da Jahorina živi tokom cijele godine.

Skupština opštine Pale je na posebnoj sjednici usvojila plan parcelizacije i urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju žičare “Jahorina ekspres”.

Izvor Agencije