Američki milijarder i i vlasnik Spejs eks i Tesla Motors, Ilon Mask, imenovao je sebe za novog generalnog direktora Twittera, nakon što je raspustio bord direktora i najavio nova restruktuiranja.

Američki list Vašington Post javio je, pozivajući se na izvore bliske Masku, da njegov tim planira otpuštanju oko 25 odsto radnika u prvom krugu restruktuiranja, prenosi Gardijan.

Slavni advokat Aleks Spiro, dugogodišnji Maskov pravni zastupnik, vodio je razgovore o predstojećim otpuštanjima radnih mjesta, piše Vašington Post.

Nakon što je prošle nedjelje preuzeo kontrolu nad Twitterom, Mask je otpustio najviše rukovodioce kompanije, uključujući izvršnog direktora Paraga Agravala, šefa finansija Neda Segala i šefa pravnih poslova i politike Vijaia Gaddea.

Mask je raspustio i Upravni odbor Twittera i imenovao sebe za jedinog člana odbora, navedeno je u podnesku američkoj Komisiji za papire od vrijednosti.

Mask je kasnije u objavi na Twitteru napisao da je raspuštanje odbora bilo “samo privremeno”.

Vlasnik Tesla Motorsa je prethodno svojoj Twitter biografiji dodao funkciju “Chief Twit”, aludirajući na svoju novu ulogu u kompaniji.

Mask je prošle sedmice preuzeo kontrolu nad ovom društvenom mrežom za više od 44 milijarde dolara. (Agencije)