GRADIŠKA – Zakon o privrednim društvima u Republici Srpskoj, koji je u primjeni od 1.januara, mogao bi biti izmijenjen na osnovu prvih iskustava i rekapitulacije svih primjedbi, rečeno je na seminaru u Gradišci.

Direktor Investiciono-razvojne banke RS  Milenko Pavlović izrazio je nadu da će tokom rasprave biti pronađena rješenja kako bi, eventualnim izmjenama i dopunama, Zakon o privrednim društvima bio prihvatljiviji u praksi.

Na seminaru je bilo riječi o sazivanju sjednice skupštine akcionara i osnivačkim aktima, dnevnom redu, kvorumu za održavanje sjednice i donošenje odluka, pripreme materijala za sjednicu, osnivačkih aka, knjige akcionara, objavljivanja informacija na Banjalučkoj berzi i uloge notara u zakonima o privrednim društvima.

Seminaru na temu “Zakon o privrednim društvima – praktična primjena” prisustvovali su predstavnici akcionarskih društava i javnih preduzeća iz Gradiške,  Laktaša i Srpca.

Seminar su organizovali IRB RS i Privredna komora RS u saradnji sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva RS, Fondom PIO RS, Komisijom za hartije od vrijednosti i Centralnim registrom hartija od vrijednosti Banjaluka, Banjalučkom berzom i Notarskom komorom RS.

Izvor Agencije