BANJALUKA – Proizvodi po sniženim cijenama građanima Srpske biće dostupni već početkom narednog mjeseca, a uz značajno nižu maržu, čak i maržu od 0 %, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca.

To je najavio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić koji se skupa sa pomoćnicom ministra za resor trgovine Dušankom Tegeltije sastao sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača iz Republike Srpske.

Tema sastanka bila je analiza mjera za suzbijanje inflatornih kretanja u cilju poboljšanja kupovne moći potrošača u Srpskoj, te aktivnosti u realizaciji drugog koraka kampanje „Društveno odgovorni”, koji će, uz trgovce, u ovoj fazi obuhvatiti i domaće proizvođače i distributere u Srpskoj.

Ministar Šulić informisao je predstavnike udruženja za zaštitu potrošača o zaključcima sastanka koji je krajem protekle nedjelje održan sa predstavnicima trgovaca, distributera i domaćih proizvođača, na kojem je dogovoreno da se u narednim danima definiše lista proizvoda koji će građanima Republike Srpske biti dostupni po značajno nižim cijenama.

Šulić je pozvao predstavnike udruženja za zaštitu potrošača da budu aktivan partner u sprovođenju ove kampanje i da na terenu prate realizaciju aktivnosti i uključenost privrednih subjekata, te informišu ministarstvo u slučaju uočenih nepravilnosti.

Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su proširivanje obuhvata kampanje „Društveno odgovorni“ na domaće proizvođače i dobavljače, ističući spremnost da uzmu aktivno učešće u praćenju i analizi realizacije i efekata ove kampanje. (Swot)