DOBOJ – U Doboju je otvoren 14. međunarodni sajam malih i srednjih preduzeća i preduzetništva pod nazivom “Dobojexpo 2010″ koji je okupio 195 izlagača iz 38 grana djelatnosti.

Iz Republike Srpske učestvuje 115 izlagača, iz Federacije BiH 69, a iz Srbije 11 izlagača.

Sajam je otvorio potpredsjednik Srpske Enes Suljkanović koji je rekao da ovako veliki broj izlagača na dobojskom sajmu ukazuje na to da su mala i srednja preduzeća zanačajni subjekti ekonomsko-privrednog razvoja, ne samo Republike Srpske, već i BiH čija se lepeza proizvoda uklapa u sadašnje evropske tokove i standarde.

On je rekao da je u razgovoru sa izlagačima saznao da je dobojski sajam dobro mjesto za povezivanje i upoznavanje privrednika, kao i za promociju njihovih proizvodnih mogućnosti, te da se razgovori često završavaju dogovorom o poslovno-tehničkoj saradnji i potpisivanjem kupoprodajnih ugovora.

Direktor Sajma Srećko Stojaković rekao je da su tokom četvorodnevne manifestacije, osim predstavljanja proizvoda, predviđeni susreti privrednika i poslovnih ljudi, te održavanje osam pratećih stručnih i ekonomsko-privrednih sajamskih aktivnosti.

On je podsjetio da je na prethodnih 13 sajmova “Dobojexpo” proizvode izložilo ukupno 1 360 privrednih subjekata i organizacija, od čega 996 iz RS, 190 iz FBiH i 174 iz inostranstva, a zabilježeno je prisustvo ukupno 120.342 posjetioca.

“Sajam `Dobojexpo` uvršten je u zvanične kalendare sajmova RS i BiH, kao i evropske sajamske asocijacije, čiji je cilj predstavljanje mogućnosti i dostignuća malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, te afirmacija njihovih proizvodnih mogućnosti”, dodao je Stojaković.

Područna Privredna komora Doboj organizator je Sajma malih i srednjih preduzeća i preduzetništva “Dobojexpo 2010″, koji će trajati do subote, 18. decembra.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada RS, odnosno Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS, a sponzori Spoljnotrgovinska komora BiH i Filijala Nove banke u Doboju.

Izvor Agencije