BANJALUKA – Treća poslovna konferencija “DDays” pod nazivom “Poslovanje finansijskog sektora i sektora nekretnina u uslovima “polikrize” – samo je neizvjesnost izvjesna” počela je danas u Banjaluci u hotelu Bosna.

Ekonomska kriza je u velikoj mjeri uticala na bankarski sektor, ali odluke Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Milorada Dodika i formiranje Investiciono-razvojne banke Srpske održali su stabilnost bankarskog tržišta Srpske, ocijenio je ministar trgovine i turizma Denis Šulić.
Šulić je ukazao i na proaktivnu Investiciono-razvojnu banku sa vršiocem dužnosti direktora Draženom Vrhovcem i Vladom Republike Srpske.

“Siguran sam da su oni partneri svim komercijalnim bankama na području Srpske da lakše prebrode ova teška vremena i za bankarski sistem”, izjavio je Šulić novinarima u Banjaluci prije otvaranja Treće poslovne konferencije “DDays”.

Šulić je napomenuo i da je važno da bankarski sektor i tržište nekretnina budu dodatno uređeni kroz zakonska rješenja, prenosi Srna.
“Želimo da budemo partneri poslovnoj zajednici i želimo da pomirimo ono što poslovna zajednica sa jedne strane očekuje i želi, ali i ono što su potrebe građana Republike Srpske. Da tu nađemo neki balans – to je zadatak svih institucija, prvenstveno Vlade i Ministarstva trgovine i turizma”, rekao je Šulić.

Stanje bankarskog sektora u doba velike globalne neizvjesnosti jedna je od glavnih tema predstojeće poslovne konferencije “DDays”.

“DDays” organizuje agencija BAM Consult uz institucijalnu podršku Ministarstva trgovine i turizma, Agencije za bankarstvo i Komisije za hartije od vrijednosti RS. (Agencije, Foto Velibor Tripić)