SARAJEVO – Agencija za razvoj preduzeća “Eda” iz Banjaluke objavila je javni poziv mladim preduzetnicima i onima koji žele da to postanu da učestvuju u programu EU “Erazmus za mlade preduzetnike”, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Riječ je o programu prekogranične razmjene koji mladim i potencijalnim preduzetnicima u BiH pruža priliku da otputuju u neku od zemalja regiona ili EU, tamo sarađuju sa iskusnim i uspješnim preduzetnicima i dobiju dragocjene savjete koji će im pomoći da razviju svoju poslovnu ideju, poboljšaju biznis plan i pokrenu svoj biznis.

Prijaviti se mogu sve osobe iz BiH koje razmišljaju o pokretanju biznisa ili su ga pokrenule u prethodne tri godine, vole da putuju i žele da prošire mrežu svojih kontakata, navodi se u saopštenju i dodaje da je ovu priliku iskoristilo nekoliko proaktivnih preduzetnika iz zemlje.

U bazi podataka programa “Erazmus za mlade preduzetnike” registrovano je oko 13.000 preduzetnika domaćina i više od 21.000 mladih preduzetnika iz 45 država, a do sada je uspješno realizovano više od 11.500 posjeta.

Mladi i potencijalni preduzetnici iz BiH koji žele da dobiju detaljnije informacije o programu i načinu prijavljivanja treba da najkasnije do subote, 30. septembra, popune onlajn obrazac koji se nalazi na veb-stranici Spoljnotrgovinske komore, gdje mogu da nađu više informacija o ovom pozivu.