SAN FRANCISKO – Twitter se sprema da pozove Ilona Maska da svjedoči 26. i 27. septembra oko ugovora o preuzimanju kompanije, vrijednog 44 milijarde dolara, navodi se u sudskom dokumentu o ovom slučaju.

Vijesti o Maskovoj izjavi dolaze nakon što je suosnivač Twittera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi, u utorak odgovarao na pitanja advokata kompanije i Maskovog pravnog tima, javlja CNN.

Ranije ovog mjeseca, sudija je presudio da bi milijarder mogao da dopuni tvrdnje slučaja na osnovu otkrića uzbunjivača Zatkova koji je bivši šef bezbjednosti Twittera, koji optužuje kompaniju za ozbiljne bezbjednosne propuste koji dovode njene klijente u opasnost.

Twitter je naveo da Zatkove tvrdnje pokreću “lažni narativ” kompanije i da su Maskove tvrdnje “zaista netačne, pravno nedovoljne i komercijalno irelevantne”.

Sudija je odbio zahtjev Ilona Maska da se odloži suđenje protiv Twittera nakon otkrića uzbunjivača, a Maskovi advokati proširuju svoj slučaj protiv Twittera.

Podsjećamo, Mask je pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Twitter obmanuo u vezi veličine korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga.

Twitter je takve Maskove optužbe odbacio i tužio ga sudu u Delaveru.

Mask je nakon toga pokrenuo kontratužbu.

Dvije strane počeće petodnevno suđenje 17. oktobra, a sudija će tada donijeti odluku da li Mask mora da kupi kompaniju ili ne. (Tanjug)