NJUJORK – Kompanija Masterkard neće tražiti od zaposlenih da se vrate u svoje kancelarije širom svijeta dok se ne budu “osećali prijatno”, odnosno dok ne osjete da je situacija u vezi sa virusom korona stavljena pod kontrolu uz pomoć vakcina i drugih mjera, rekao je šef za ljudske resurse Majkl Frakaro.

“Očekujemo da će narednih nedjelja i mjeseci više zaposlenih nastaviti da radi od kuće nego što će dolaziti u kancelarije. I mi smo s tim ok. Mi podržavamo takav izbor”, rekao je Frakaro.

Kako navodi Rojters, pojedini zaposleni u Masterkardu imaju djecu ili roditelje na koje moraju da paze, dok su drugi zabrinuti zbog korišćenja javnog prevoza.

“Mi smo unaprijed rekli svim našim zaposlenima da je to njihov izbor… Želimo da oni donesu odluku o tome kada će se osjećati prijatno da se vrate u kancelarije”, naveo je Frakaro.

On je dodao da bi kompanije širom svijeta, kada se stabilizuje situacija, mogle bi da se nađu u situaciji da je samo 30 odsto njihovih kancelarija popunjeno, što navodi Masterkard da razmisli o budućim potrebama za nekretninama.

Masterkard zapošljava oko 20.000 ljudi širom svijeta, a veliki procenat njih sada radi od kuće. (Tanjug)