BANJA LUKA – Udruženje ekonomista RS SWOT nagradilo je laptopom Milicu Tutorić, učenika generacije Ekonomske škole u Banja Luci.

Saša Grabovac izvršni direktor Udruženja ekonomista RS SWOT kazao je u svom obraćanju, nakon dodjele nagrade, da se u javnosti često može čuti da ima višak ekonomista i da za njih nema posla, ali da se s druge strane u razgovoru sa privrednicima može čuti da svi traže dobre ekonomiste.

„U tom smislu predložio bih Vam da koristite prilike, da učestvujete u radu nevladinih organizacija, da volontirate, da iskoristite sve mogućnosti za obavljanje praksi, jer sve su to neprocjenjiva iskustva i podižu vašu cijenu na tržištu rada“, kazao je Grabovac i poručio nagrađenim učenicima da se ne obeshrabre, jer dobrih ekonomista će uvijek trebati.

Sonja Tomaš-Miskin direktorica Ekonomske škole u Banja Luci rekla je da je ovo prilika da se istaknu i nagrade učenici koji su u svom srednjoškolskom obrazovanju pokazali zrelost prema učenju i školskim obavezama.

„Na ovaj način želimo da motivišemo učenike da nastave svoje školovanje i upišu fakultete“, kazala je direktorica škole.

Savjetnica ministra prosvjete i kulture Branka Topić-Pavković, kazala je ovom prilikom da su učenici pokazali da mogu da odgovore novim izazovima podsjećajući da se ova školska godina umnogome razlikovala od ostalih.

„Vi se danas nalazite na novoj prekretnici i ove današnje nagrade treba da vam daju novu motivaciju“, kazala je Topić-Pavković u obraćanju učenicima.

Učeniku generacije po peti put je dodjeljena i nagrada “Vladan Kos”, koja se dodjeljuje u znak sjećanja na tragično preminulog bivšeg učenika generacije Ekonomske škole 2004/2005.

Nagrade, osim učenika generacije Milice Tutorić, kao najbolji učenici u svojim odeljenjima zaslužili su i: Valentina Koprena, Sofija Kostić, Marina Topić, Marija Pejaković, Marina Radosavac, Teodora Naerac i Aleksandra Koprena.

Nagrade za najbolje učenike po odjeljenjima obezbjedila je Nova Banka.