SARAJEVO – Nakon što je početkom ove godine započeo izvoz Lysobact®-a na tržište Njemačke, “Bosnalijek” je nedavno ugovorio i prve isporuke Lysoderm® kreme na isto tržište.

Generalni direktor Nedim Uzunović ističe da je ovo posebno veliki uspjeh za  “Bosnalijek”, obzirom na činjenicu da je saradnja sa Njemačkom ostvarena u momentu  pandemije koja je dovela do poremećaja na svim tržištima.

„Bosnalijek je, unatoč izazovima sa kojim se kao i ostatak privrede suočava od početka krize izazvane novim korona virusom, uspio uspješno organizovati svoje poslovanje u ovim okolnostima. Zahvaljujući tome uspjeli smo ugovoriti i ovaj izuzetno važan posao za nas. Očekujem da će, kao što je to bio slučaj i sa Lysobact®-om, i krema Lysoderm® za vrlo kratko vrijeme steći povjerenje kupaca u Njemačkoj. Izuzetno smo ponosni na veliki uspjeh naših proizvoda na bazi lizozima, te činjenicu da na svim tržištima gdje prometujemo bilježimo sjajne rezultate i pacijenti se uvijek vraćaju po ove proizvode“, rekao je Uzunović. (Swot)