BANJALUKA – Uskoro će biti potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banjaluka – Doboj, najavio je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.

On je precizirao da bi u narednih desetak dana trebalo da budu privedeni kraju pregovori i potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju te dionice autoputa.

“Imamo zanteresovanih firmi iz više država, pregovori i sada traju, ali o detaljima nije vrijeme da se govori”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Čubrilović je naglasio da će uslov Vlade RS za budućeg koncesinara biti da velikim dijelom angažuje izvođače radova iz RS.

Navodeći da je u pripremi izgradnje autoputeva urađeno mnogo posla, posebno na dionici Banjaluka – Doboj za koju je završena projektna dokumentacija, te riješeni imovinski odnosi, Čubrilović je rekao da se u ovom trenutku može ići na raspisivanje tendera.

Prema njegovim riječima, završetak pregovora o koncesiji sa “Štrabakom” riješen je na osnovu potpisanog ugovora o koncesiji bez finansijskih posljedica za RS.

Vlada RS je koncesiju za izgradnju prvo povjerila “Štrabaku”, ali je saradnja kasnije prekinuta.

Izvor Agencije