BEOGRAD – Prodaja salame parizer, nakon što je video u kojem ga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jede u sendvičima zajedno sa ministrima Sinišom Malijem i Tomislavom Momirovićem, naglo je skočila.

– Mnogi su se rugali kako taj parizer neće niko da jede, ali se ispostavilo da su pogrešili jer je prodaja za samo tri dana skočila za 1.086 odsto. Za tri dana prodato je 2.259 kilograma ovog parizera, iznio je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je ovo nakon što je najavio pojeftinjenje još 16 proizvoda u trgovinama. Uživo na televiziji izjavio je da će pojeftiniti suncokretovo ulje, marmelada, džem, ulje, brašno, keks, Sirko, pasulj gradištanac, smrznuti grašak, kupus, margarin, kiselo mlijeko, viršle, pašteta, crni luk, sapun i pasta za zube.

Vučić je gostujući u TV programu pokazivao slike naslovnih strana dok je nadugačko pričao o parizeru, svom jedenju sendviča sa ministrima Malim i Momirovićem i kritikama na svoj račun.

Rekao je da nema problem da pojede parizer kojem su se “najviše rugali” jer ga je, kako je rekao, kao mali, dok je trenirao, jeo svakodnevno.

– Brat i ja bismo poslije treninga uzeli pola hljeba, svaki po četvrt i 200 grama parizera i to nam je bio obrok. Nekad je bilo za majonez nekad nije, rekao je Vučić.

Vučić je prije nekoliko dana u prodavnicu poslao ministra finansija Sinišu Malog i ministra trgovine Tomislava Momirovića, koji su kupili parizer, majonezu i jogurt te su doručkovali s Vučićem.

Kupili su dvije litre jogurta, pola kile parizera, dva kruha, dvije vrećice i majonezu. Ukupno 585 dinara, rekao je Vučić, reklamirajući akciju sniženja cijena u trgovinama i odgovarajući na reakcije opozicije i kritike u javnosti. (Seebiz)