BANJALUKA – Hypo Alpe-Adria-Bank Banjaluka pokrenula je veliku kreditnu akciju tokom koje će građanima Republike Srpske i Distrikta Brčko biti na raspolaganju 20 miliona maraka kroz pet kreditnih linija. U svakoj kreditnoj liniji kamatne stope su fiksne na rok otplate do sedam godina, saopšteno je iz Hypo banke.

U akcijskoj ponudi koja će trajati do kraja godine građani će moći aplicirati za: stambene kredite, kredite za automobile, nenamjenske kredite, kredite za reprogram postojećih obaveza te kredite bez žiranata.

Kamatne stope na ove kredite kretaće se nominalno od 8,75 odnosno efektivno od 9,16 odsto.

“Mi smo jedna od rijetkih banaka na domaćem tržištu koja je u isto vrijeme ponudila nekoliko kreditnih linija sa fiksnim kamatnim stopama”, kaže Samuel Vlčan, direkor Hypo-Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

“U ovu akcijsku ponudu ugradili smo većinu želja naših klijenata, a to je da imaju bogat izbor kredita, da imaju mogućnost reprograma postojećih obaveza, da mogu birati kredite bez žiranata te da su to krediti sa povoljnim i, što je najvažnije, fiksnim kamatnim stopama“, dodaje Vlčan.

Krediti za reprogram postojećih kreditnih obaveza prema Hypo banci ili drugim bankama odobravaće se za reprogram stambenih kredita preko kreditne linije za stambene kredite, i za reprogram nenamjenskih kredita preko kreditne linije za nenemjenske kredite.

Kamatne stope na sve kredite odobrene iz ove akcijske ponude na rok do sedam godina neće se mijenjati tokom cijelog otplatnog roka.

Izvor Agencije