PRIJEDOR – Nad Industrijom mesa “Impro” Prijedor otvoren je stečajni postupak, rečeno je u Okružnom privrednom sudu Banjaluka.

Postupajući stečajni sudija odluku je donio u roku dužem od predviđena tri dana budući da je u međuvremenu bio na bolovanju.

Ročište u ovom predmetu održano je 23. marta kada su saslušani predlagač stečaja i opunomoćenik `Impra` i predstavljen izvještaj privremenog stečajnog upravnika o utvrđivanju uslova za otvaranje stečajnog postupka, čime je okončan prethodni postupak.

Pokretanje stečaja u “Impru” predložili su “Top farm” iz Nove Topole i Hipo Alpe Adria lizing Banjaluka zbog nemogućnosti izmirenja dospjelih novčanih obaveza.

Uslovi za pokretanje stečaja su da je račun firme blokiran više od 60 dana ili da je frima platežno nesposobna, a uslov može biti i prijeteća platežna nesposobnost kada prijedlog za pokretanje stečaja podnosi sam stečajni dužnik.

Prijedorski “Impro” zapošljava oko 80 radnika i do prošle godine navođen je kao primjer dobre privatizacije. Od 2006. godine je u većinskom vlasništvu banjalučkog preduzeća “Orion 3″ koje je na slobodnom berzanskom poslovanju kupilo 56,34 odsto akcija “Impra”.

Izvor Agencije