BANJALUKA – Kupcima u Republici Srpskoj, kroz program “staro za novo”, isporučeno je svih 300 automobila FIAT punto putem posrednika banjalučkog “Samaxa”, kojeg je izabrao kragujevački proizvođač vozila.

Subvencionisana kupovina osnovnog modela punto provedena je umanjenjem kupoprodajne cijene u iznosu od 1.000 evra, koji je bio obezbijeđen u budžetu RS, te subvencionisanjem troškova transporta i osiguranja, koji je obezbijedila Srbija, tako da je cijena tog modela iznosila 5.999 evra sa PDV-om, saopšteno je iz Ministarsta trgovine i turizma RS.

Vlada RS snosila je i troškove carine u iznosu od 321,4 evra.

Cilj ove aktivnosti Vlade RS bio je da se omogući građanima RS da dođu do novog automobila uz povoljne uslove, dodaje se u saopštenju.

Isporuka je obavljena na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti privrede između Srbije i RS, Uredbe o uslovima i načinu provođenja subvencionisane kupovine automobila FIAT punto proizvedenih u Srbiji kroz program zamjene staro za novo i Uredbe o izmjenama Uredbe o uslovima i načinu provođenja subvencionisane kupovine ovog automobila.

Izvor Agencije